Tuesday, May 23, 2017
Sočna torta
Sastojci:
Za kore:
– 14 belanaca
– 400 g badema
– 400 g šećera
Za fil:
– 14 žumanaca
– 200 g šećera
– 100 g mlevenih lešnika
– 250 g margarina
– 50 g čokolade za kuvanje
– 5 dl slatke pavlake
Za dekoraciju:
– 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Kore:
1.Umutiti 7 belanaca u čvrst sneg, pa postepeno dodavati 200 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2.U šlag od belanaca dodati 200 g mlevenih badema i polako promešati varjačom.
3.U pleh obložen papirom za pečenje sipati pripremljenu masu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C 20 minuta. Koru ostaviti da se ohladi pa je vertikalno preseći, kako bi se dobile dve kore.
4.Na isti način od preostalog materijala ispeći još jednu koru i podeliti je na dva dela.
Fil:
1.Žumanca i šećer umutiti mikserom, a zatim ih kuvati na pari dok se fil ne zgusne.
2.Potom dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi. Skloniti sa pare i ostaviti da se ohladi.
3.U ohlađen krem dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.
4.Na kraju dodati mlevene lešnike i polako promešati.
Finalni postupak:
1.Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
2.Prvu koru premazati četvrtinom fila, pa preko fila ravnomerno rasporediti četvrtinu šlaga od slatke pavlake. Isti postupak (kora-fil-šlag) ponavljati dok se ne utroši materijal.
3.Filovanu tortu preliti otopljenom čokoladom.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment