Thursday, June 1, 2017

BEZ JAJA, MLEKA I PUTERA I PRLJAVIH SUDOVA: OVOJ ČOKOLADNOJ BOMBI NIKO NIJE ODOLEO


Trebat će vam:
– 1 ½ šolja brašna
– Prstohvat soli
– 1 kašičica sode bikarbone


– 3 kašike kakao praha
– 1 šolja šećera
– 1 kašičica sirćeta
– 1 kašičica ekstrakta vanile
– 5 kašika ulja
– 1 šolja vode
– Preliv od čokolade

Način pripreme:
Uzmite pleh u kome ćete peći tortu. Sipajte brašno, kakao, šećer i sodu bikarbonu. Dobro izmešajte i napravite tri udubljenja. U jedno sipajte sirće, u drugo vodu, a u treće ulje.

Polako izmešajte viljuškom. Stavite u zagrejanu rernu da se peče oko 35 minuta na 180 stepeni. Izvadite, ostavite da se malo prohladi, a potom prelijte otopljenom čokoladom ili drugim frostingom po želji. Uz ovu kombinaciju odlično se slažu višnje ili maline, pa ukoliko imate neko pakovanje u zamrzivaču, iskoristite ga na ovaj način.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design