Thursday, June 8, 2017

Išleri


Sastojci
Tijesto
200 g brašna
140 g maslaca


70 g šećera
1 žutanjak
3 velike žlice kakaa

Krema
3 jaja
150 g šećera
100 g maslaca
1 vrećica vanil šećera

Glazura
čokolada-mliječna i za kuhanje
malo ulja ili maslaca

Priprema
1.od sastojaka umijesite tijesto, tanko razvaljajte između dva lista plastične folije..i izrežite kolutiće
2.peći u zagrijanoj pećnici na 180-200°C ( znate najbolje svoje pećnice),za prvi put ih malo pripazite jer su keksići tamni a izgore za čas.neka dobiju samo malo boje i ako su mekani kad ih izvadite ostavite ih malo na limu -poslije će se stvrdnuti.nek se ohlade do kraja..


3.jaja ,šećer i vanil šećer samo kratko izmutiti mikserom da se povežu..zatim tući na laganoj vatri (pari ako želite)-meni je lakše na laganoj vatri pa mogu malo pojačati ili smanjiti po potrebi..mješam kuhačom koja ima ravni vrh tako da zahvaća veliku površinu i tako brzo prođem cijelo dno lonca pa mi se ne hvata krema..kuhati da se zgusne, ohladiti i u ohlađeno dodati dobro izrađeni maslac( ko ne voli maslac može i margarin za kreme)
4.po dva keksića spajati s kremom i preliti čokoladnom glazurom, ukrasiti po želji..
5.ovako ili ovako.. bez glazure su za njega
6.uživajte 😉

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design