Thursday, June 8, 2017
Išleri
Sastojci
Tijesto
200 g brašna
140 g maslaca
70 g šećera
1 žutanjak
3 velike žlice kakaa
Krema
3 jaja
150 g šećera
100 g maslaca
1 vrećica vanil šećera
Glazura
čokolada-mliječna i za kuhanje
malo ulja ili maslaca
Priprema
1.od sastojaka umijesite tijesto, tanko razvaljajte između dva lista plastične folije..i izrežite kolutiće
2.peći u zagrijanoj pećnici na 180-200°C ( znate najbolje svoje pećnice),za prvi put ih malo pripazite jer su keksići tamni a izgore za čas.neka dobiju samo malo boje i ako su mekani kad ih izvadite ostavite ih malo na limu -poslije će se stvrdnuti.nek se ohlade do kraja..
3.jaja ,šećer i vanil šećer samo kratko izmutiti mikserom da se povežu..zatim tući na laganoj vatri (pari ako želite)-meni je lakše na laganoj vatri pa mogu malo pojačati ili smanjiti po potrebi..mješam kuhačom koja ima ravni vrh tako da zahvaća veliku površinu i tako brzo prođem cijelo dno lonca pa mi se ne hvata krema..kuhati da se zgusne, ohladiti i u ohlađeno dodati dobro izrađeni maslac( ko ne voli maslac može i margarin za kreme)
4.po dva keksića spajati s kremom i preliti čokoladnom glazurom, ukrasiti po želji..
5.ovako ili ovako.. bez glazure su za njega
6.uživajte 😉
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment