Tuesday, June 6, 2017
NAJLEPSKA COKOLADNA ROZEN TORTA
Sastojci
1 pakovawe rozen kore
1 litar mlijeka
1 Pudinga lješnjak Dolcela
2 Pudinga čokolada Dolcela
3 kasike Gussnel Dolcela (gustin)
7 kasike secera
125gr Putera,sobne temperature
200gr milka cokolade, ljesnak
50gr crne cokolade
glazura
20gr putera/maslaca
100gr crne čokolade
Priprema
U 200 ml mleko rastvorimo pudinze i gustin. U jednu serpu stavimo preostali 800 ml mleko, secer i sve ovo sto smo sjedinili. Kuvamo na tihu vatru, mesajuci sve dok se smesa ne zgusne.
Maknimo sa strane i dodamo 2 vrste cokolade. Promesammo da se sve izjednaci. Kad se smjesa ohladila dodamo izmiksani puter. Sjedinimo Onda uzmemo dasku za kolace, stavimo prvu rozen koru, 2-3 kasike od fila, lepo poravnimo, pa opet rozen kora, fil...... dok ne istrosimo sve sastojke Kad smo zavrsili pokrijemo je folijom i stavimo neki tezak predmet, nek odstoji tako samo 15-20 minuta. onda skinemo foliju i stavimo glazuru. Ohladimoo u frizider dobro pa secemo na komade i posluzimo. Uzivamo u ovaj coko divotiiiiiiii
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment