Saturday, June 3, 2017
NIJE DOBRA VEĆ SAVRŠENA SLANA TORTA GOTOVA ZA POLA SATA
Sastojci
Tijesto 🙂
– 1 pakovanje korica za rozen tortu
Fil
– 500 gr feta sira
– 150 gr soft margarina
– 100 gr krem sira
– 200 gr kisele pavlake
– 3 supene kasike ajvara
– 500 gr sunke seckane sa kockice
Za ukrasavanje
– 100 gr (po zelji vise) majoneza
– 100 gr renanog tvrdjeg sira tipa ementaler, trapist, gauda…
– 1 bareno rendano zumance
Priprema
Dobro izgnjeciti feta sir, dodati pavlaku, margarin, krem sir i dobro ujednaciti smesu.
Dodati sitno seckanu sunku. Fil podeliti na dva dela i u jedan ubaciti ajvar. Kore filovati naizmenicno crvenim pa belim filom tako da se dobiju crveni i beli slojevi. Zadnja kora se ne filuje.Sve staviti u frizider na nekoliko sati, najbolje preko noci. Sutradan opkrojiti krajeve i premazati majonezom. Ukrasiti rendanim sirom i zumancetom
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment