Tuesday, June 6, 2017

Oho kocke

Rezultat slika za oho kocke
 Sastojci
Kora
10 bjelanaca
100 gr mljevenih oraha
100 gr sitno sjeckanih oraha
200 gr secera
4 pune kasike brasna




Prvi fil:
10 zumanaca
200 gr secera
100 gr cokolade
250 gr maslaca ili margarina

Drugi fil
150 gr secera
300 ml tucenog vrhnja(slatke pavlake)

Priprema
U velikom plehu ispeci 2 kore od ove mase:
1.Izmutiti bjelanca i secer i malo limuna u cvrst snijeg.
2.Sjeckane orahe, mljevene orahe i brasno pomijesati zajedno pa sve lagano umijesati u umucena bjelanca.
3.Peci na pergament papiru 30 min na 180 stepeni C.
4.Pecene kore izrezati na po 2 dijela. Dobili smo 4 kore.

Prvi fil
Zumanca i secer mutiti na pari, dodati cokoladu u skuvan krem. Kad se ohladi umutiti maslac i spojiti sve zajedno.




Drugi fil
150 gr. secera uspinovati kao za karamel da pozuti, pa dodati 150 ml tucenog vrhnja i mjesati da se dobije fini karamel. Ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti jos 150 ml tucenog vrhnja i polako ga dodavati u ohladjen karamel krem. Mazati prvu koru sa pola prvog fila, pa drugu koru sa pola drugog karamel fila, zatim treca sa ostatkom prvog fila i na kraju odozgo namazati karamel filom. Ostaviti u frizider bar nekoliko sati da se sve arome lijepo spoje u jednu magicnu:)

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design