Tuesday, June 6, 2017
Posna grilijaz torta.
Sastojci
ZA 2 KORE:
1 casa(200ml) gaziranog soka sa ukusom narandze
3 case secera
2 case brasna
2 kasike dzema od kajsija
1 kasicica ravna sode bikarbone
3 kasike ulja
20 kasika mlevenih oraha
ZA GRILIJAZ:
300 grama secera
kockica margarina
ZA COKOLADNU KORICU:
200 grama cokolade
kockica margarina
ZA KREMU:
600 grama tahan halve sa kakaom
5 kasika secera
6 kasika kakaa
100ml vode
2 margarina ( 2 x 250 grama)
ZA SLAG:
500 grama posnog slaga
300 ml kisele vode
Priprema
1.KORA:Sve sastojke sjediniti i od toga ispeci dve korice na 200 stepeni oko 10 min.
2.GRILIJAZ:Otopiti secer da se lepo karamelizuje,dodati margarin i preliti preko svake kore.
3.COKOLADNA KORICA:Otopiti cokoladu sa margarinom i preliti preko grilijaza ( obe kore ).
4.KREMA:Otopiti alvu sa ostalim sastojcima i ohladiti.
5.SLAG:Umutiti slag sa kiselom vodom.
6.REDJATI:Kora – grilijaz – cokoladna korica – krema – slag – kora – grilijaz -cokoladna korica – krema – slag. Ukrasiti po zelji slagom i cokoladom..
7.Uzivati..
Posluživanje
Najbolje je spremiti nekoliko dana ranije,da se sve lepo sjedini,grilijaz omeksa a korice se natope… Divna je torta, prekrasna..
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment