Saturday, July 22, 2017
Canelloni od palačinki punjeni piletinom i sirom
Ukoliko ste ljubitelj canelleona, ali ne volite punjenje one male okrugle tjestenine, onda je ovo idealan recept za vas. Palačinke možete pripremiti i dan ranije, pa vam priprema same večere ili ručka neće oduzeti previše vremena. Možete ih čak i zamrznuti, te ih koristiti po potrebi, biti će kao da ste ih tek nedavno pripremili. Postoje razni recepti punjenja za canalleone, evo današnjeg prijedloga, koji uz dodatak neke ljetne salate ovo jelo pretvara u obilan i ukusan obrok.
Sastojci:
• 6-8 palačinki
• 250 gr pilećih fileta
• 250 gr svježeg sira
• 200 gr gaude
• 1 kesica parmezana
• 2 sušene rajčice
• 1 jaje
• peršin, bijeli luk, bosiljak
• ½ feferona
Priprema:
Palačinke napravite od smjese koja u sebi sadrži jedno jaje, 2 dcl mlijeka, 20 dkg brašna, čašu vode, malo soli, malo sode bikarbone, sitno sjeckanog ružmarina, bosiljka i peršina. Na vrućoj tavi ispecite palačinke. Na malo masla i malo maslinova ulja dinstajte crveni luk, tako da splasne, pa onda dodajte na kockice ili trakice narezane pileće filete.
Kad oni malo dobiju boje, dodajte sitno isjeckani feferon, na listiće narezane gljive, sitno sjeckani češanj bijelog luka i sitno sjeckani peršin. Nakon desetak minuta dinstanja skinite s vatre i pustite da se malo ohladi. U to dodajte svježi sir, naribanu gaudu, pola vrećice parmezana, jedno jaje, još malo sjeckanog peršina i bosiljka, a po želji dodajte i malo origana (ne puno), malo soli i papra. S tom smjesom punite palačinke, zamotajte ih i posložite na pleh za pečenje u koju ste na dno stavili malo šalše od rajčica. Po vrhu prelijte ostatkom šalše i pospite parmezanom ili naribanom gaudom. Zapecite 35 minuta na 200 C. Začine kojih u ovom receptu imate u izobilju slobodno izbacite ili dodajte koji po svojoj želji, nemojte da neki začin koji ne volite dodate samo zato što je naveden u ovom receptu, pa da vam pokvari užitak. Pustite mašti na volji i zadovoljite vaše okuse i okuse onih za koje kuhate. U slast!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment