Monday, July 31, 2017

DONOSIMO TRIK POMOĆU KOJEG ĆETE KUKURUZ SKUHATI ZA SAMO 10 MINUTA! PROČITAJTE KAKO!

Rezultat slika za PECENJCI
VJERUJEMO DA MNOGI OD VAS OBOŽAVAJU PEČENJKE. UPRAVO POČINJE SEZONA I NEKO VRIJEME ĆEMO UŽIVATI U OVOM MNOGIMA OMILJENOJ LJETNJOJ POSLASTICI.

Kukuruz možemo spremati na žaru ili ga kuhati. Ukoliko ga spremate kod kuće tada ih obično kuhamo. Međutim, kako izbjeći upotrebu pretis lonca i kuhanje u šerpi satima?

Danas vam otkrivamo trik pomoću koga ćete imati gotove pečenjke za samo 10 minuta. Da li vjerujete da je to moguće? Danas vam otkrivamo tajnu. U šerpu naspite ledenu vodu, a zatim u istu stavite i kukuruz. Stavite šerpu na štednjak i pustite da voda prokuha. Nakon što je voda prokuhala, smanjite toplotu i kuhajte kukuruz još narednih 10 minuta.

Nakon toga, skinite šerpu sa štednjaka, istresite svu vodu i zamijenite je ledenom vodom. Čekajte još 10-ak minuta. Ponovo procijedite kukuruz i voila – pečenjci su spremni za jelo. Pripremom na ovaj način, zrno kukuruza će biti dovoljno meko i ukusno. Probajte i sami! Uštedit ćete i vrijeme, a i novac koji trošite na električnu energiju.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design