Sunday, July 30, 2017

GUSTI SOK OD KAJSIJA BEZ KONZEVANSA I SA VEOMA MALO ŠEĐERA

Fotografija Kuhinja, peciva ,kolaci torte.
Sastojci


5kg kajsija
3l vode
1/2kg secera
1 ekstrakt arome vanile

Priprema
Kajsije oprati i ocistiti od kostica. Samleti u multipraktiku ili na masini za meso. Dodati secer i vodu. Poklopiti i ostaviti na hladno preko noci. Staviti da se kuva sok sa aromom vanile,kad prokljuca,kuvati jos 10 minuta. Flase oprati sterilisati (ja sam od 5kg kajsija dobila 7l soka)

Sok procediti kroz sitnu cetku ili pasirku za paradajz,ja volim kad nema pulpe od voca. Umotati u cebe i ostaviti da se tako postepeno hladi preko noci.

Posluživanje
Kod nas ne moze da ostane do zime :)) Uglavnom ga leti i rashladimo i popijemo ,odlican sok 🙂
Fotografija Kuhinja, peciva ,kolaci torte.
Fotografija Kuhinja, peciva ,kolaci torte.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design