Wednesday, July 26, 2017

JURIŠ TORTA


Sastojci:
  • 300g mlevenog plazma keksa
  • 1 kesica pudinga od karamele koji se ne kuva
  • 300ml mleka
  • 1/2 čaše negaziranog soka od naranče
  • 4 mekše breskve
  • 200ml slatke pavlake
  • 150g putera/maslaca



Priprema:
1.
Otopiti maslac na šporetu, i dodati u sud sa 300g mlevenog keksa i promešati. Zatim dodati 1/2 čaše soka od narandže i mleka u količini koja je dovoljna da se keks umuti. U manju tepsiju /kalup staviti fino raspoređen mleveni keks.


2.
Oljuštiti breskve, iseći ih na kriške, i ostaviti malo u posudi da puste sok. Za to vreme , u posudu staviti 250ml mleka, i  umutiti puding od karamele koji se ne kuva. Mešati miskserom 3min dok se puding ne zgusne.  Zatim poređati breskve na dobro raspoređen mleveni keks, sa sve sokom koje su pustile. Nakon što se breskve fino rasporede, premazati puding preko njih i ostaviti u zamrzivaču oko 3 minuta da se puding malo stegne.
3.
Izmutiti slatku pavlaku mikserom dok se ne zgusne, a zatim izvaditi kolač iz zamrzivača i premazati ga slatkom pavlakom. Dekorisati sitnim komadićima breskve (po želji). Ako je potrebno staviti  tortu malo u zamrzivač jedno 10ak minuta, a zatim prebaciti u frizider.

Posluživanje:
Služiti hladno

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design