Tuesday, July 25, 2017

karamel keks torta


Sastojci:
krema:
  • 1. karamel puding krema
  • 1,5l. mlijeka
  • 4 vrećice Pudinga vanilija 
  • 250g. šećera u prahu (ako volite slađu kremu dodajte još po ukusu)
  • 2 vanilin šećera bourbon 
  • 5 karamel bombona



krema 2:
  • čokoladna karamel ganache krema
  • 250ml. Slatkog vrhnja 
  • 100g. čokolade crne za kuhanje
  • 5 karamel bombona
krema 3:
  • 250ml. Slatkog vrhnja 
  • 1 kremfix
  • keks-podloga
  • 850-900g. petit beurre keksa
Priprema:
1.
krema 1. karamel-puding-priprema:
1l. mlijeka ulijte u posudu i stavite na vatru,dodajte šećer,vanilin šećer, i 5 karamel bombona.
u 500ml. mlijeka umutite pudinge od vanilije,kad mlijeko zakipi,ulijte smjesu s pudingom i pjenjačom neprestano mješajte i kuhajte kremu na laganoj vatri,pazite da vam se ne pojave grudice, kremica mora biti kompaktna i maziva.
2.
krema 2. čokoladna karamel ganache krema priprema:
u posudu ulijte  slatko vrhnje i stavite 5 karamel bombona,kad zakipi,dodajte izlomljenu čokoladu i s pjenjačom neprestano mješajte,kad se rastope katramel bombone i čokolada,krema je gotova.
toplim kremama nadjenite kekse!
3.
krema 3.
slatko vrhnje s dodatkom kremfixa istucite u čvrsti snijeg i ostavite u frižider do upotrebe
4.
formiranje torte
dublju posudu za kolače(40x40cm.) obložite aluminijskom folijom i složite prvi red keksa(u svakom sloju treba ih biti 20)
5.
složene kekse nadjenite karamel puding kremom,ne trebate ih namakati u mlijeko,jer se radi s toplim kremama,koje će odmah natopiti kekse.
6.
na karamel puding kremu složite red keksa i prelijte s čokoladnom karamel ganache kremom(ona mora biti u dva sloja,između dva sloja keksa i karamel puding kreme.


7.
za završni sloj,cijelu tortu ukrasite s hladnim tučenim slatkim vrhnjem,naribajte grubo tamnu čokoladu i ostavite u frižider da se dobro ohladi i stisne,najbolje preko noći.
8.
torte ima zaista dosta,ako vam je ovo velika mjera možete je spremiti u pola mjere!
Posluživanje:
moj savjet-"varijacija na temu iste"
na način,da puding od vanilije zamijenite čokoladnim i također obično mlijeko-čokoladnim,a za ganache kremu,tamnu čokoladu,zamijenite s bijelom!
torticu,dobro rashladite i uživajte u ovoj zaista finoj,kremastoj i sočnoj-keksi - slastici!

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design