Sastojci:
- 750g petit keksa
prvi fil:
- 6 jaja
- 200g secera
- 180g cokolade za kuvanje
- 250g maslaca ili margarina
- 150g mlevenih oraha
- 2dl slatke pavlake
- 200g bele cokolade
- 1dl slatke pavlake
- 100g mlecne cokolade
- oko 3-4dl cokoladnog mleka za natapati keks
1.
Umutiti jaja sa secerom, zatim staviti na pari da se kuva, pred kraj staviti cokoladu. Ostaviti sa strane da se ohladi. Kad se fil ohladio, umutiti maslac, pa polako dodavati fil i na kraju umesati i mlevene orahe, sve dobro sjediniti i podeliti na dva dela.
2.
Slatku pavlaku umutiti i dodati belu otopljenu cokoladu.
3.
Podeliti keks tako da ima za cetri reda. Sipati u jednu posudu cokoladno mleko, umakati keks i redjati na tacni, zatim filovati cokoladnim filom, pa red keksa, staviti beli fil, zatim opet red keksa, cokoladni i zavrsiti cetvrti red sa keksom.
4.
Ganas, staviti slatku pavlaku da se ugreje, ne da prokljuca, skloniti sa sporeta i dodati cokoladu, mesati dok se ne sjedini, zatim preliti preko torte. Kad sam prelila preko torte, uzela sam viljusku pa tapkala neku saru pravila, vi kako hocete.
0 comments:
Post a Comment