Thursday, July 27, 2017

PRILOG ILI VEČERA: ISPECITE KROMPIR NA OVAJ NOVI ŠVEDSKI NAČIN!!!

ispecite-krompir-na-ovaj
Potrebni sastojci:
6 krompira srednje veličine 2-3 čena bijlog luka


2 kašike maslinovog ulja
30 g putera
Morska so, svježe mljeveni biber

Priprema:
Krompir dobro operite, ne morate ga guliti posebno ako je u pitanju mladi krompir, a rernu uključite da se grije na 220C. Krompire režete tako da ga stavite na dasku za rezanje i sječete na tanke šnite, ali ne idete skroz do kraja, jer krompir treba da bude u jednom komadu, 3-4 milimetra pre kraja stanite sa sječenjem.

Kad ste isjekli krompir, poslažite ga na pleh za pečenje, između šnitica stavite malo bijlog luka i putera, prelijte krompir maslinovim uljem, posolite, pobiberite i pecite otprilike 40 minuta, piše Ovako pripremljen krompir možete poslužiti uz meso, ali i kao grickalice sa malo kajmaka i svježeg sira.
Rezultat slika za PRILOG ILI VEČERA: ISPECITE KROMPIR NA OVAJ NOVI ŠVEDSKI NAČIN!!!
Rezultat slika za PRILOG ILI VEČERA: ISPECITE KROMPIR NA OVAJ NOVI ŠVEDSKI NAČIN!!!

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design