Sunday, July 30, 2017
Pure Pleasure
Sastojci
Podloga
300 g integralnih keksa
2 žlice meda (ili smeđeg muscovado šećera)
120 g maslaca
pola žličice cimeta
4 pune žlice karamela (dulche de leche)
5-6 žlica ugrubo sjeckanih lješnjaka
Završnica
200 ml slatkog vrhnja
2 žlice karamela (dulche de leche)
sjeckani lješnjaci, bademi, orasi…
Priprema
1.Okrugli kalup za torte (24 ili 26 cm) namastite. Dno i unutarnje rubove mu obložite papirom za pečenje. Smrvljene kekse dobro pomiješajte s otopljenim maslacem, cimetom i medom pa utisnite u kalup. Dio keksa utisnite uz rubove kalupa, što će stvoriti dekorativnu „ogradu“ od keksa.
Po ovoj podlozi razmažite dulche de leche pa posipajte sjeckanim lješnjacima.
2.Za jabučno punjenje najprije operite i ogulite jabuke pa ih narežite na tanke ploškice (a možete ih i naribati).
3.Maslac otopite na laganoj vatri, umiješajte smeđi muscovado šećer, cimet i kuhajte oko minutu. Dodajte ploškice jabuka i kuhajte ih u ovome sosu dok se tekućina ne reducira i jabuke omeknu-15-20 min. Tako kuhane jabuke rasporedite po karameli i lješnjacima.
4.Pećnicu ugrijte na 180 Celsiusa.
5.Sir (sobne temperature-da vam se ne bi stvorile grudice) izmiksajte kratko sa šećerom pa umiksajte jaje i limunov sok. Rasporedite sirnu smjesu preko jabuka. Pecite 40-ak minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi.
6.U međuvremenu izmiksajte vrhnje u šlag pa ga premažite po potpuno ohlađenom kolaču. Prelijte karamelom i vilicom ili čačkalicom vucite kružno, kako biste dobili mramorni uzorak. Na kraju posipajte sjeckanim lješnjacima (ili bademima, orasima)... Ostavite tortu preko noći na hladnom pa ju režite sutradan.
Posluživanje
Ako nemate ili niste u mogućnosti nabaviti smeđi muscovado šećer, koristite med ili neki drugi smeđi šećer… Možete koristiti bilo kakvu karamel kremu/preljev. Evo još jednog jako jednostavnog recepta za dulche de leche , ili si ga jednostavno kupite :D
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment