Sunday, July 30, 2017
ROLAT “SUZA”!
SASTOJCI
biskvit
2 kom žumanaca
1 kašika šećera
2 kašike ulja
1 kašika mlijeka
1 kašika brašna
1 kašika gustina
2 kašike kakaa
1/2 praška za pecivo
3 kom bjelanaca
2 kašike šećera
krema
2,5 dl mlijeka
1 kom puding od vanilije
1 kom žumance
2 kašike šećera
1 kom vanilin šećer
100 g putera
50 g čokolade
PRIPREMA
Odvojiti bjelanca od žumanaca. Izmiješati brašno, gustin, kakao i prašak za pecivo. Žumanca mutiti sa 1 kašikom šećera da masa postane pjenasta i šećer se istopi. Postepeno dodavati ulje muteći neprekidno. Dodati mlijeko i mutiti da se sve sjedini. Dodati izmiješane suve sastojke u sve sjediniti. Bjelanca mutiti, postepeno dadavati 2 kašike šećera i mutiti dok masa ne postane gusta i sjajna.
Bjelanca dodavati u tamnu smjesu postepeno u 3-4 navrata i miješati kašikom ili mikserom najmanjom brzinom. Pleh oko 23×30 cm obložiti papirom za pečenje premazan sa malo ulja, sipati smjesu i peći na 180 C. Pečen biskvit ohladiti. Puding i žumance razmutiti sa malo hladnog mlijeka, ostatak mlijeka i šećer staviti da prokuva, sipati puding i miješati da se zgusne. Ostaviti da se ohladi pa sjediniti sa prethodno umućenim puterom. Odvojiti 1/3 smjese, pomiješati sa istopljenom čokoladom. Ohlađen biskvit filovati na papiru za pečenje, premazati žutim filom, po sredini malo deblje, prema krajevima sve tanje, po sredini staviti tamni fil u obliku valjka. Preklopiti biskvit zajedno sa papirom za pečenje, ivice lagano pritisnuti i ostaviti da se dobro ohladi. Ukrasiti po želji.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment