Thursday, July 20, 2017
RUSKA ČOKOLADNA TORTA
Sastojci:
Za kuglice od sira:
● 250 g krem sira
● 50 g šećera u prahu
● 3 kašike gustina
● 50 g kokosa
● 2 žumanca
Za biskvit:
● 2 kašike brašna
● 6 bjelanaca
● 4 žumanca
● 30 g šećera u prahu
● 2 kašike kakaa
● 2 kašike gustina
● 100 g čokolade
● 1 kašičica praška za pecivo
● vanilin šećer
● prstohvat soli
Glazura:
● 100 g čokolade
● 3 kašike kiselog vrhnja
Priprema:
Najprije napravite kuglice od sira i to tako što ćete pomiješati krem sir, 50 grama šećera u prahu, tri kašike gustina i dva žumanca.
Umutite štapnim mikserom i dodajte kokos. Oblikujte rukama kugle od ove smjese, poslažite ih na papir za pečenje i odložite u frižider.
U zdjeli pomiješajte dva žumanca sa šećerom u prahu i umutite. Čokoladu istopite na pari pa kad se malo prohladi umiješajte u smjesu sa žumancima.Umutite bjelanca i dodajte 15 grama šećera u prahu. Polako pomiješajte sa smjesom od čokolade.
U drugoj zdjeli pomiješajte dvije kašike kakaa, dvije kašike gustina, 1 kaščicu praška za pecivo, brašno i vanilin šećer. Zatim ovu suhu smjesu pomiješajte s čokoladnom smjesom.
Poredajte kugle od sira i kokosa u kalup za torte, pa ih prelijte čokoladnom smjesom. Pecite oko 35 minuta na 180°C.
Na kraju prelijte glazurom koji ste napravili od rastopljene čokolade i kiselog vrhnja.
Još vam preostaje pričekati da se ohladi i – uživati.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment