Saturday, July 29, 2017
Semifreddo sa ljesnjacima i griljazom
Sastojci
4 zumanjka
8 kasika secera
150 gr cokolade sa ljesnjacima
1 velika kasika nutelle
400ml vrhnja za slag
Griljaz:
4-5 kasika secera
100gr grubo mljevenih pecenih ljesnjaka
Priprema
1.Griljaz:
Secer otopiti u tavi na laganoj vatri pa dodati grubo mljevene ljesnjake i sve lagano izmjesati da se poveze.
Staviti na papir za pecenje i ostaviti da se ohladi.Samljeti jos jednom grubo .
2.Zumanjke i secer staviti u posudu a u jednu serpu staviti vode i ugrijati na vatri pa jaja miksati na pari oko 5 min dok pobjele i zgusne se.Cokoladu otopiti u mikrovalnoj pa dodati u zumanjke i kasiku punu nutelle.Sve povezati i ostaviti da se prohladi.Vrhnje izmiksati u cvrst slag(ne precvrsto) pa dodati 2-3 kasike u smjesu i miksati na najmanjoj brzini da se poveze, zatim ostatak slaga dodavati i sve rucno izjednaciti.
3.Duguljasti kalup(11x26) obloziti providnom folijom pa izliti pola smjese posuti griljaz pa ostatak smjese staviti.Sve prekriti folijom i ostaviti u zamrzivac.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment