Saturday, July 22, 2017
Slatke kremaste kocke
Iako se na prvu čini da ima puno sastojaka jednostavan je za pripremu, jer se ne peče.
Sastojci:
2 vrećice pudinga od vanilije
2 žlice pšeničnog oštrog brašna
2 žlice finog kukuruznog škroba Gussnela
100 g šećera
1000 ml mlijeka
250 g maslaca
200 g čokoladnog namaza
5 krem bananka
100 g čokolade
700 g keksa Petit Beurre
sok od 2 naranče
2 vrećice šlag pjene
250 ml mlijeka
Priprema:
Uu malo mlijeka razmutite sadržaj vrećice pudinga, brašno, Gussnelu i šećer. Ostatak mlijeka zavrite, uklonite sa vatre, te dodajte razmućenu mješavinu pudinga i neprestano miješajući kuhajte oko 1-2 minute. Kada se skroz ohladi u puding kremu umiješajte maslac koji ste prethodno izvadili iz hladnjaka da omekša i električnom miješalicom napravite glatku kremu.
Kremu razdijelite u tri dijela. U prvi dio kreme dodajte Čokolino namaz, u drugi dio narezane krem banane, a u treći naribanu čokoladu i dobro izmiješajte. Kekse Petit Beurre umočite u sok i rasporedite po plehu. Na njih stavite prvu kremu pa ponovo poredajte red keksa te ih prekrijte drugom kremom po kojoj posložite red keksa i na kraju premažite trećom kremom. Napravite čvrsti šlag te njime premažite kolač, po vrhu pospite čokoladom u prahu i dobro rashladite. Kolač mora odstajati nekoliko sati da keksi omekšaju.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment