Sastojci:
BISKVIT:
- 4 jaja
- 13 žlica šećera
- 13 žlica mekog brašna
- 1 dcl ulja
- 1 dcl mlijeka
- 1 prašak za pecivo
- 1 žlica kakaa
KREMA:
- 0.5 l mlijeka
- 3 žlice oštrog brašna
- 3 žlice šećera
- 10 dkg kokosa
- 1 vanilin šećer
- 10 dkg čokolade
- 3 žlice šećera
- 3 žlice vode
- 5 dkg maslaca
1.
Za biskvit miksati cijela jaja sa šećerom, dodati ulje, mlijeko, brašno pomiješano s praškom za pecivo. Tepsiju nauljiti i pobrašniti i izliti polovicu smjese za biskvit. Peći u prethodno zagrijaboj pećnici na 170 stupnjeva cca 15 minuta.
U drugu oiovicu smjese dodati 1 žlicu kakaa.
2.
Šećeru, vanilin šećeru i brašnu polako dodavati mlijeko i skuhati na rednjoj vatri uz stalno miješanje. U vruće dodati 10 dkg kokosa.
3.
Kremu izliti na pečenu polovicu biskvita (žutu) i prekriti drugom polovicom smjese za biskvit (s kakaom).
Peći sve zajedno oko 15-20 minuta na 160 stupnjeva.
4.
Sastojke za glazuru otopiti na pari ili u mikrovalnoj i preliti preko pečenog kolača.
Posluživanje:
Uz šalicu kave, kakaa... Kišu ionako ne možemo zaustaviti, pa neka onda pada! :-)
0 comments:
Post a Comment