Monday, July 31, 2017

Vlatka kocke


Sastojci:
BISKVIT:
  • 4 jaja
  • 13 žlica šećera
  • 13 žlica mekog brašna
  • 1 dcl ulja
  • 1 dcl mlijeka
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žlica kakaa



KREMA:
  • 0.5 l mlijeka
  • 3 žlice oštrog brašna
  • 3 žlice šećera
  • 10 dkg kokosa
  • 1 vanilin šećer
GLAZURA:
  • 10 dkg čokolade
  • 3 žlice šećera
  • 3 žlice vode
  • 5 dkg maslaca
Priprema:
1.
Za biskvit miksati cijela jaja sa šećerom, dodati ulje, mlijeko, brašno pomiješano s praškom za pecivo. Tepsiju nauljiti i pobrašniti i izliti polovicu smjese za biskvit. Peći u prethodno zagrijaboj pećnici na 170 stupnjeva cca 15 minuta.
U drugu oiovicu smjese dodati 1 žlicu kakaa.
2.
Šećeru, vanilin šećeru i brašnu polako dodavati mlijeko i skuhati na rednjoj vatri uz stalno miješanje. U vruće dodati 10 dkg kokosa.


3.
Kremu izliti na pečenu polovicu biskvita (žutu) i prekriti drugom polovicom smjese za biskvit (s kakaom).
Peći sve zajedno oko 15-20 minuta na 160 stupnjeva.
4.
 Sastojke za glazuru otopiti na pari ili u mikrovalnoj i preliti preko pečenog kolača.
Posluživanje:
Uz šalicu kave, kakaa... Kišu ionako ne možemo zaustaviti, pa neka onda pada! :-)

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design