Monday, July 24, 2017

ZAISTA JE TEŠKO OPISATI OKUS OVE DIVOTE OD KOLAČA KOJI PODSJEĆA NA SLADOLED

Fotografija Grohotom se smijem.
Sastojci
8 bjelanjaka


100 grama šećera
150 grama mljevenih lješnjaka
80 grama brašna

Krema:
8 žumanjaka
1 l mlijeka
150 grama brašna
300 grama šećera
25 grama instant kave (nescafe)
250 grama maslaca ili margarina

Priprema
1. Izmiksajte bjelanjke sa šećerom pa lagano dodajte lješnjake i brašno.


Podjelite na dva dijela koja pecite na velikim tepsijama od pećnice na 170 stupnjeva oko 20 min. odnosno dok ne dobiju laganu boju. Svaku koru prepolovite tako da ukupno imate 4 kore.

2. Pola mlijeka pomješajte sa žumanjcima i brašnom i kavom, a ostalu polovicu zakuhajte sa šećerom. Kad mlijeko zakuha dodajte dio sa žumanjcima i brašnom i mješajte dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu dodajte izmiksani margarin. Premažite tri kore a na gornju možete staviti glazuru od čokolade (po želji). Ostavite da se dobro ohladi u frižideru.
Fotografija Grohotom se smijem.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design