Monday, July 24, 2017
ZAPEČENI SATARAŠ SA SIROM KAO LAGANO LJETNO JELO
Sastojci
3 kom Zrelih rajčica
2 kom Paprike (ljetna žuta, babura)
1 kom Tikvica
1 kom Crveni luk
2 češnja Češnjaka
1 šolja Riža
100-150g Sira gouda i malo parmezana
Začini (sol, papar, čubar, mirođija, šećer)
Ulje
Priprema
1.Na malo ulja popršite isjeckani luk, pa dodajte papriku isjeckanu na kokice. Dinstajte 3-4 minuta, pa dodajte kockice tikvice. Nastavite dinstati još 3 minute, pa dodajte rajčicu isjeckanu također na kockice. Začinite sa malom žličicom šećera, soli i paprom. Na kraju dodajte češnjak, čubar i mirođiju. Možete koristiti i bosiljak i peršin, ako nemate ove začine.
2.Rižu skuhajte. U posudu za pečenje redajte red sataraša, pa red riže i pospite ribanom goudom. Ponovite još po jedan red od svega.
3.Tako pripremljen sataraš pospite goudom i parmezanom, pa pecite 15-20 minuta na 200C, ili dok se sir ne rastopi i poprimi zlatnu boju.
4.Jelo možete poslužiti bez dodatnih priloga, jer predstavlja cjelovit obrok
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment