Tuesday, August 15, 2017

Čokoladni kuglof s kokosom

 Leptir posjetitelj
Sastojci  
Tijesto
2 jaja
2 dl mlijeka
1 dl ulja
10 dag šećera


1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa
20 dag brašna

Bijeli sloj
1 l mlijeka
7 žlica griza
2 dl šećera
20 dag kokosa

Glazura
1 žlica ulja
15 dag čokolade
1 kockica margarina (čajna žličica)

Priprema
1.Najprije skuhamo kremu. U mlijeku ukuhamo šećer i griz, a kada je kuhano, maknemo s vatre i umiješamo kokos.
2.Umutimo sastojke za tijesto - najprije žumanjke sa šećerom, zatim dodamo ulje, polako umiješamo mlijeko, pa lagano sjedinimo s prethodno pomiješanim brašnom sa praškom za pecivo i kakaom, te sve zajedno i s prethodno u snijeg umućenim bjelanjcima.


3.Kalup za kuglof premažemo margarinom ili maslacem, pa pobrašnimo. Ulijemo pola smjese za tijesto i pečemo 15-ak minuta na 170 st. C.
4.Izvadimo kalup iz pećnice, stavimo smjesu sa kokosom i zaravnamo. Preko nje dodamo preostalo tijesto i pečemo oko 40 minuta na 170 st. C., odnosno dok nije do kraja pečeno. Ostavimo u kalupu dok se ne ohladi.
5.Kada je kuglof ohlađen, izvadimo kolač iz kalupa.
6.Zagrijemo lagano žlicu ulja u manjoj posudi, dodamo 150 g čokolade za kuhanje i miješamo dok se ne rastopi i sjedini. Zatim dodamo malu kockicu margarina. Vrućim čokoladnim preljevom premažemo kistom kuglof.
7.Po želji izradimo ukrase od preostale čokolade.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design