Saturday, August 5, 2017
Kremasti voćni kolač
Ovaj kolač nema ime,to je kolač moje tetke i ja ga tako zovem:tetkin kolač
Sastojci
voćni deo
1 litar vode
1/2 kg šećera
1 kg sezonskog voća
200 gr pšeničnog griza( krupice)
krem
1 litar mleka
6 kašika šećera
4 kom. jaja
2 kesice pudinga od vanile
4 kašike brašna
za ukrašavanje
3 kesice šlag pene
Priprema
1.provreti vodu i šećer
2.staviti očišćeno i usitnjeno voće i kuvati dok ne omekša.
Dužina kuvanja zavisi koje ste voće upotrebili.
3.u to zakuvati griz.Kuvati dok se masa ne izbistri.
4.razliti u veću tepsiju.
5.za krem pomešati prah puding, brašno,šećer i žumanca.
6.kuvati u mleku dok se ne zgusne.
7.u vreo krem dodati sneg od četiri belanceta.
8.pažljivo umešati i razliti preko voćnog dela, koji se već malo stegao,
9.odozgo bogato ukrasiti umućenim šlagom.
10.po želji dekorisati komadićima voća.
Posluživanje
Za ovaj kolač možete koristiti i zamrznuto voće.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment