Sastojci:
- 5 jaja
- 2 dl mlijeka
- 2 dl šećera
- 4 dl brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 5 jabuka
- 2 dl vode
- 1,5 dl šećera
- 1 margarin za kreme
- 500 ml vrhnja za šlag
- čokoladna glazura po želji
Priprema:
1.
1. Jabuke narezati na kockice, kuhati u 2 dl vode, 1,5 dl šećera i vanilin šećeru (može 2 dl šećera ako su jabuke jako kisele, ali meni ni kod kiselih nije trebalo više, dovoljno je slatko). Dok je kuhano ocijediti jabuke i spremiti sok.
2. Umutiti žumanjke sa šećerom, dodati mlijeko i brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Umiješati snijeg od bjeljanjaka. Peći na 180 stupnjeva dok ne porumeni.
3. Pečeni biskvit prerezati na pola, gornju polovicu izmrviti i pomiješati sa sokom u kojem su se kuhale jabuke. Izmiksati margarin i kuhane jabuke. U to umiješati biskvit natopljen sokom.
4. Kremu namazati na biskvit i ukrasiti šlagom, po želji čokoladnom glazurom.
0 comments:
Post a Comment