Wednesday, August 9, 2017

Najbolji kolač od jabuka


Sastojci:
  • 5 jaja
  • 2 dl mlijeka
  • 2 dl šećera
  • 4 dl brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 5 jabuka
  • 2 dl vode
  • 1,5 dl šećera
  • 1 margarin za kreme
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • čokoladna glazura po želji



Priprema:
1.
1. Jabuke narezati na kockice, kuhati u 2 dl vode, 1,5 dl šećera i vanilin šećeru (može 2 dl šećera ako su jabuke jako kisele, ali meni ni kod kiselih nije trebalo više, dovoljno je slatko). Dok je kuhano ocijediti jabuke i spremiti sok.

2. Umutiti žumanjke sa šećerom, dodati mlijeko i brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Umiješati snijeg od bjeljanjaka. Peći na 180 stupnjeva dok ne porumeni.


3. Pečeni biskvit prerezati na pola, gornju polovicu izmrviti i pomiješati sa sokom u kojem su se kuhale jabuke. Izmiksati margarin i kuhane jabuke. U to umiješati biskvit natopljen sokom.

4. Kremu namazati na biskvit i ukrasiti šlagom, po želji čokoladnom glazurom.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design