Monday, August 7, 2017

POHOVANE TIKVICE PEČENE U RERNI, PRSTE DA POLIŽETE :)

Fotografija Djeciji biseri :)).
SASTOJCI:
tikvice (kolicina po zelji)


brasno
jaja
prezle
oko 1/2 dcl ulja
so, kolicina po zelji

PRIPREMA:
Tikvice pripremiti kao i za obicno pohovanje, oljustiti, iseci na tanke ploskice, posoliti i ostaviti da puste vodu. Ocediti ih i uvaljati ih u brasno, jaja, prezle. Redjati ih u pleh koji ste blago premazali, cetkicom, uljem, odmah redjati tikvice i na svaku naneti po dve, tri kapi ulja, koliko spadne sa cetkice. Staviti ih u ugrejanu rernu, na 170 stepeni.

Nemojte ih puno prevrtati, ostavite ih da se uhvati korica, samo preokrenite i ostavite ih da se dopeku. To je sve, jako jednostavno i ukusno, narocito zato sto zadrzavaju onu krckavost :). Patldzan je jos lepsi, ovako pohovan, od tikvica..normalno, moze i bez sira :)!
Fotografija Djeciji biseri :)).
Fotografija Djeciji biseri :)).

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design