Sunday, August 13, 2017

SA OVIM KOLAČEM NE MOŽETE POGRIJEŠITI…PROBAJTE POJESTI SAMO JEDAN


Biskvit
3 jaja
5 žlica šećera
3 žlice tople vode
3 žlice brašna


3 žlice kakao
1/2 praška za pecivo

Preljev
1/2 dcl mlijeka
2 pune žlice nesquika ili nescafe
Bijela krema
6 dcl mlijeka
5 žlica šećera
6 žlica gustina
2 vrećice vanilin šećera
20 g bijele čokolade
150 g margarina

Tamna krema
200 g tamne kuverture
100 g mliječne čokolade
5 dcl slatkog vrhnja

Priprema
1.Umutiti pjenasto jaja i šećer, dodati vodu pa još malo mutiti.

Dodati sve ostale sastojke koje smo prije promješali, mutiti tek toliko da se ujednače sastojci.
Peći na 180c oko 20 min..u limu 20×30.
2.Pečeni biskvit preliti preljevom ( u vrelo mlijeko dodati nesquik , dobro izmješati)
3.Za bijelu kremu odvojiti par žlica mlijeka da se umuti gustin.Preostalo mlijeko staviti kuhati sa šećerom, kad provre dodati gustin. Mješati par minuta, u vruće umješati čokoladu (količina po želji, može i više od ovog), i vanilin šećer. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se hladi. U prohlađenu kremu umješati izrađeni margarin.
4.Za tamnu kremu staviti slatko vrhnje na tihu vatru, dodati obadvije vrste čokolade i mješati dok se čokolade ne istope. Ostaviti da se hladi bar 2 h. Ako volite slađu kremu dodajte žlicu-dvije šećera, (ja ne stavljam )
5.Ohlađen biskvit premazati bijelom kremom, pa tamnom ( ja sam je stavila u slastičarsku špricu ali fino je i samopremazati

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design