Saturday, August 12, 2017

U SAMO 3 KORAKA NA ZDRAV I SIGURAN NAČIN SAČUVAJTE VAŠ PARADAJZ SVJEŽIM ČAK NEKOLIKO MJESECI!

paradjz u
OD IZUZETNE JE VAŽNOSTI DA KUPUJETE VOĆE I POVRĆE KOJE JE UZGAJANO NA PRIRODAN NAČIN. NA TRŽIŠTU SVE VIŠE IMAMO GENETSKI MODIFIKOVANIH NAMIRNICA KOJE LOŠE UTJEČU NA NAŠE ZDRAVLJE.

Svi smo svjesni činjenice da neko voće ili povrće ne može biti prisutno tokom cijele godine, pa je zato najbolje da sami uzgajate ili da kupujete od provjerenih uzgajivača.


Ukoliko želite neku namirnicu da imate duži vremenski period, to veoma lako možete i sami napraviti. Zimnica od paradajza je izuzetno jednostavna za napraviti i neće vam oduzeti puno vremena. Potrebno je da uzmete nekoliko komada paradajza, dobro ih operete, te stavite da kuhaju. Pustite da kuhaju, dok im se korica ne počne odvajati.



U kuhani paradajz možete dodati začine po želji, obično se dodaje peršun, luk i naravno sol. Vi slobodno dodajte začine koji vama odgovaraju.

Na kraju još možete staviti malo sirćeta. Tegle u koje ste presuli paradajz je potrebno dobro zatvoriti i držati na hladnom i tamnom mjestu.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design