Saturday, September 30, 2017

MEDENI ČOKOLADNI DESERT GOTOV ZA 15 MINUTA…ODLIČAN IZBOR KADA ŽELITE NEŠTO NABRZAKA

Fotografija Grohotom se smijem.
SASTOJCI
1 l mlijeka
200 g Gussnela Dolcela (gustina)
1,5 šolja oko 300 g šećera
5 kašika kakaa u prahu Dolcela


5o g maslaca
3 kašike meda
1 kom Burbon vanilin šećera
oko 30 kom čokoladni keks

PRIPREMA
1. U većoj posudi izmiješati gustin, šećer, kakao i vanilin šećer. Mlijeko podgrijati da bude mlako, sipati po malo u smjesu sa gustinom i mutiti, staviti da se kuva uz neprekudno miješanje žicom dok se ne zgusne.

U vruće dodati maslac i med i miješati da se istope.

2. U kalup 30 x 10 cm obložen folijom, sipati vruću smjesu, ostaviti 3-4 kašike, stavljati keks

3. premazati ostatkom smjese pa poslagati keksa koliko treba da se prekrije smjesa, prekriti folijom i ostaviti u frižider, najbolje preko noći

4. ukrasiti po želji
Fotografija Grohotom se smijem.
Fotografija Grohotom se smijem.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design