Sastojci:
- 750 gr. mljeveni keks
- 200 gr. kokos
- 1 limun/narandja
- 200 ml vode
- 400 gr. secera
- 1 margarin
- 1 vanilin secer
Glazura:
- 1 solja mlijeka (manja kahvena)
- 2 kasike margarina (kahvene)
- 3 kasike secera (kahvene)
- 100 gr cokolade
1.
Sameljemo keks. Keks i kokos mijesamo u duboku posudu. Izrendamo koru od limuna il narandje (meni od naranje ljepse) i sve zajedno dobro promijesamo.
2.
Na strani stavljamo da provre voda, secer, vanilin secer i margarin.
3.
Kad provri, odma se sipa u posudu sa keksom i kokosom. Lijepo se mijesa, napravi se homogena smjesa i tako se istrese na nauljeni pleh. Lijepo se poravnja.
4.
Stavi se na tihoj vatri cokolada da se topi. Doda se mlijeko, margarin i secer. Onda se prelije bajadera.
5.
Nakon toga ostavi se u zamrzivacu 2-3 sati da se dobro ohladi. Kad se izvadi, sjece se na stangle/prutice.
Posluživanje
Sjece se na prutice i posluzi se hladno. Po zelji, nakon sto isjecete bajadere, mozete stavit u zamrzivac i vadit po potrebi :)
0 comments:
Post a Comment