Sastojci:
Tijesto:
- 30 dag brašna
- 1/2 l vode
- malo soli
- 1 maslac
- 5 jaja
Agda:
- 1 l vode
- 1 limun
- 70 dag šećera
Tijesto:
1.
Zakuhati vodu i u nju staviti malo soli i maslac
2.
Zatim dodati brašno i mješati dok se ne stvori gruda od tijesta
3.
Skinuti sa vatre i pustiti da se malo ohladi
4.
U ohlađeno umiješati jedno po jedno jaje
5.
Tijestom puniti špricu sa zvjezdastim nastavkom i na papir za pečenje špricati trakice
6.
Rezati ih na 4 cm i peći u dubokoj masnoći
7.
Pećene vaditi na papir koji će upiti višak masnoče
8.
Skuhati agdu i tulumbice posložiti u nju
9.
Pustiti ih da dobro upiju agdu
10.
Pustiti da se hladi preko noći
Dobar tek!!!
0 comments:
Post a Comment