Saturday, October 21, 2017

BRZI RUČAK SA KOJIMA NEĆETE POGRIJEŠITI ZNAM TO IZ ISKSTVA...


Potrebni sastojci:
  • 1 šolja pirinča.
  • 400 g mlevenog mesa (svinjskog ili mešanog).
  • 1 glavica karfiola.
  • 1 glavica luka.
  • 1 jaje.
  • 1 pavlaka.
  • 1 dcl ulja.
  • 100 g kačkavalja
  • So, vegeta



Priprema:
Korak 1: Karfiol iskidajte na cvetiće i obariti u vodi u koju ste dodali malo soli. Posebno obarite pirinač. Iseckati glavicu luka na kockice i blago izdinstajte. Dodajte meso, malo soli, bibera po ukusu, i dinstajte još 10-tak minuta. Umutite jedno jaje sa pavlakom, uljem i dodajte so i vegetu po ukusu.


Korak 2: U vatrostalnu činiju ubacite obareni pirinač, preko njega izdinstano meso i na kraju obareni karfiol. Prelijte umućenom pavlakom. Stavite u rernu da se zapeče. Nakon 10-tak minuta izvadite, pospite rendanim kačkavaljem i vratite u rernu da se sir zapeče (još nekih 5-10 minuta). Prijatno!

Fotografija Recepti za brza i jednostavna jela.
Fotografija Recepti za brza i jednostavna jela.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design