SASTOJCI:
1 šolja jogurta
1 šolja šećer
2 jaja
1,5 šolja brašna
1 kesica vanilinog šećera
Za nadjev :
Džem od šljiva,jagoda ili po želji
NAČIN PRIPREME:
Odmah uključite i zagrijte rernu na 250°. Umutite jaja,vanilin šećer i postepeno dodajite šećer pa jogurt i na kraju pomiješano brašno i prašak. Tepsiju obložite papirom za pečenje,zatim prelijte smjesu i pecite 5-10 minuta. Pečenu koru izvadite zajedo sa papriom i umotajte tako u vlažnu čistu krpu. Sve tako zarolajte u rolat.
Ostaviti da tako stoji i poslije ukloniti papir pa ponovo urolati. Rolat tako čuvati 10 minuta,zatim filovati džemom i ponovo uviti i staviti da se malo ohladi i stisne. Posuti šećerom u prahu,sjeći i poslužiti.
0 comments:
Post a Comment