Sastojci:
BISKVIT:
- 7 bjelanjaka
- 7 žlica šećera u prahu
- 7 žlica brašna
- 1 mala žlica soli
- Za preliti 2 dcl mlijeka
KREMA:
- 750 l mlijeka, 7 žumanjaka
- 7 žlica šećera
- 2 Vanilin šećera
- 5 žlica gustina
- 200 g margarina za kreme
- za ukras 350 ml vrhnja za šlag i čokolada u prahu
1.
Bjelanjak i sol umutiti tako da se dobije čvrsti snijeg.
2. U snijeg postepeno dodavati šećer i brašno i sve lagano umiješati.
3.
Smjesu za biskvit izliti u kalup za pečenje koji ste prethodno namastili i pobrašnili.
4. Pećnicu zagrijati na 180*C i peći biskvit 10 minuta.
5.
Pečeni, topli biskvit preliti s vrućim mlijekom i ostaviti da biskvit skroz upije mlijeko.
2.
Od žutanjaka, šećera, gustina i mlijeka skuhati kremu. Kuhati oko 5 minuta da se sve dobro poveže i da nebud grudica.
7.
Nakon što se krema skroz ohladila u nju dodati margarin izrezan na listiće pa kremu dobro promiješati (izmiksati) da bude skroz glatka.
8. Kremu premazati preko ohlađenog biskvita.
9. Na kraju umutiti šlag i premazati kolač. Za ukras posipati čokoladom u prahu ili čokoladnim mrvicama..po želji možete ostaviti i samo šlag.
Posluživanje:
prije posluživanja, kolač dobro ohladiti, najbolje preko noći i tek onda ga servirati ;) uživajte
0 comments:
Post a Comment