Tuesday, October 24, 2017

NAJLAKŠI ČOKOLADNI KOLAČ BEZ PEČENJA! SVE DOMAĆICE ĆE GA OBOŽAVATI

Fotografija Recepti Iz Moje Kuhinje I Savjeti.

POTREBNO JE (za 8-10 parčića):
50 g slatkog keksa,
7 kašika istopljenog putera,
680 g krem sira,
200 g šećera u prahu,
kašičica ekstrakta od vanile,
200 g istopljene čokolade,
250 g putera od kikirikija,
125 g šećera u prahu



PRIPREMA: Ubacite keks u plastičnu kesu i izmrvite ga oklagijom na sitne mrvice. Sipajte keks u činiju, pomešajte ga sa istopljenim puterom i mešajte dok ne dobijete smesu koja liči na mokar pesak.
Rasporedite smesu u metalnu okruglu tepsiju i stavite u frižider. Zatim u velikoj činiji izmešajte krem sir i dodajte šećer u prahu i vanilu, i nastavite da mešate dok ne nestanu sve grudvice.

Zatim dodajte istopljenu čokoladu i mešajte dok se sve ne izjednači. Sipajte dobijeni fil preko kore od keksa i spatulom izravnjajte, pa opet vratite u frižider. U velikoj činiji zatim izmešajte puter od kikirikija sa ostatkom šećera u prahu i dobijeni fil sipajte preko onog od čokolade.Nožem ili spatulom izravnjajte vrh i stavite u frižider na 2-4 sata.

Fotografija Recepti Iz Moje Kuhinje I Savjeti.
Fotografija Recepti Iz Moje Kuhinje I Savjeti.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design