Tuesday, October 24, 2017

Orah-čokoladna torta! Za pola sata!


Jednostavno, sočno i ukusno. Kombinacija čokolade i oraha je uvijek uspješna, isprobajte.

Sastojci
200 gr mljevenih oraha
200 gr šećera


200 gr čokolade za kuhanje
6 jaja
6 kašika prezle

PRELJEV
70 gr putera
70 gr šećera
70 gr čokolade za kuhanje
  
Način pripreme

Odvojite bjelanca od žumanaca i umutite u čvrst snijeg. Žumanca umutite sa šećerom pa dodajte prezlu, orahe i otopljenu čokoladu.

Umiješajte lagano snijeg od bjelanaca i istresite u tepsiju. Pecite u rerni zagrijanoj na 220 stepeni 15 minuta. Dok se torta peče otopite puter sa šećerom i čokoladom za kuhanje. Vruću tortu prelijte smjesom od čokolade i ostavite da se ohladi.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design