Biskvit:
- 5 jaja
- 5 kašika brašna
- 5 kašika šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
Fil:
- 200 slatke pavlake
- 400 krem sira
- 3 kašike štaub šećera
- 3 kašike mljevene plazme
- 1 rum šećer Dolcela
- 1 mljevena želatina Dolcela (10 g)
- 150 plazma keksa
- mlijeko i eksrakt ruma za umakanje keksa
- 3 slatke pavlake
1.Odvojiti bjelanjake od žumanjaka. Umutiti ih u čvrst snijeg postepeno dodajući šećer, kašiku po kašiku. Potom dodavati pojedonačno žumanjke stalno muteći. Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo i kuhačom sve laagano sastaviti. Istresti u veliki pleh od rerne obložen pek papirom i peći na 180’C 13-15 minuta. Izvaditi,prohladiti i poprijeko presjeći na pola.
2.Želatinu pripremiti po uputstvu sa vrećice. Umutiti pavlaku u čvrst šlag, dodati sir, pripremljenu i otopljenu želatinu, šećer i mljevenu plazmu.
3.Na tacnu staviti patišpanj, premazati polovinom krema, preko redati plazmice jedmu do druge, namočene u mlijeko sa rumom. Potom staviti drugi dio krema i na kraju patišpanj. Umutiti slatku pavlaku i premazati kolač. Ukrasiti po želji.
4.Dobro rashladiti u frižideru preko noći, služiti uz kafu, u dobrom društvu. 🙂
5.Ja sam ukrasila ovako, a vi možete posuti i krupno rendanom čokoladom, po želji…
0 comments:
Post a Comment