Friday, October 27, 2017

PUNJENA PAPRIKA SA KROMPIROM


Sastojci i priprema:
– oko 7 komada paprika babura (većih)
– 1, 200 gr. krompira
– 3 jaja
– 2 manje glavice luka
– 1 kašika suvog začina
– 1 kašičica belog luka u prahu
– malo bibera
– so po ukusu
– 1 dcl. ulja
– peršunovo lišće
Ako imate možete dodati i malo mlevene kurkume.



Priprema:
Krompir dobro operite i stavite da se kuva u ljusci. Za to vreme iseckajte luk na kockice i pržite na tihoj temperaturi. Za luk odvojite malo ulja od 1 dcl. koji sam navela. Pripremite i paprike, operite ih očistite od peteljki (peteljke ne bacajte).
Skuvan krompir ogulite rukama, izgnječite pa izmešajte sa jajima, prženim lukom i začinima.
Stavite još malo ulja u fil pa počnite da nadevate paprike.


Ređajte ih na podmazanu tepsiju (dublju), svaku papriku zatvorite peteljkom koju niste bacili. Odgore nakapajte malo ulja, prekrite folijom i pecite oko sat vremena na 220 stepeni. Pred kraj sklonite foliju i pecite dok paprike ne porumene. Poslužite uz neku salatu, kiselu pavlaku ili kajmak.
Prijtano!

Fotografija Recepti za Sve.
Fotografija Recepti za Sve.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design