Saturday, October 21, 2017

Stari recept za SLASNU PITU koja se topi u ustima - pita od jabuka

Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.
 Sastojci
    5 jaja
    1.5 solja secera
    pola solje mleka
    1 solja ulja


   2 solje brasna
    kesica praska za peciva

    Nadev:
    2 kg jabuka ( krupniji )
    200 g secera
    malo Cimeta mljevenog Podravka
    1 Vanilin šećer Dolcela

Priprema:
Dobro umutite jaja sa secerom, pa dodati mleko, ulje, brasno i prasak za pecivo. Polivinu testa sipati u podmazanu i brasnom posutu tepsiju i  staviti da se malo zapece.

Za nadev ocistiti i izrendati jabuke, pomesati ih sa secerom i dinstati dok sav sok ne ispari Dodati cimet i vaniliju secer, promesati i pazljivo sipati na testo Preko jabuka sipati drugi deo testa i vratiti kolac u pecnicu. Peci do kraja. Proveriti sa cackalicom. Peci na 190 stepeni u prethodnoj zagrejanoj pecnici.  Pecen i ohladjen kolac seci na kocke, a po zelji posuti sa secerom u prahu.
Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.
Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design