Saturday, October 14, 2017

Torta od sira na drugačiji način


Sastojci:
Biskvit:
  • 1 jaje
  • 70 g Oštrog brašna
  • 20 g Gussnel (gustin)
  • 5o g maslaca
  • sok od polovice limuna
  • 50 g šećera
  • 1 Vanilin šećer bourbon 
  • 1/2 Prašak za pecivo



Krema od sira:
  • 1000 g svježeg sira
  • 8 žlica šećera
  • 4 Vanilin šećer
  • 5 dl Slatkog vrhnja 
Glazura:
  • 1 Želina 
Priprema:
1.
Pećnicu ugrijati na 180°C.
Jaja dobro istući sa šećerom i bourbon vanilija šećerom.
Smjesi dodati sok polovice limuna, malo naribane korice i otopljeni maslac.
2.
Pomiješati brašno sa gustinom i polovicom praška za pecivo. Dobro promješati smjesu da se sve poveže.
U pobrašnjeni lim uliti smjesu i staviti peći.
3.
Promješati sir s obje vrste šećera tako da nema grudica i lagano umjesati slatko vrhnje.


Nadjevom premazati ohlađeni kolač.
4.
preljev za torte napraviti prema uputi na poleđini vrećice.
Ja sam između najdeva i glazure namazala tanki sloj domaćeg džema od trešanja, pa to zalijala preljevom.
5.
Dobar tek! :)
Posluživanje:
Torta treba stajati preko noći u hladnjaku da sve očvrsne.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design