Sastojci:
Biskvit:
- 1 jaje
- 70 g Oštrog brašna
- 20 g Gussnel (gustin)
- 5o g maslaca
- sok od polovice limuna
- 50 g šećera
- 1 Vanilin šećer bourbon
- 1/2 Prašak za pecivo
Krema od sira:
- 1000 g svježeg sira
- 8 žlica šećera
- 4 Vanilin šećer
- 5 dl Slatkog vrhnja
- 1 Želina
1.
Pećnicu ugrijati na 180°C.
Jaja dobro istući sa šećerom i bourbon vanilija šećerom.
Smjesi dodati sok polovice limuna, malo naribane korice i otopljeni maslac.
2.
Pomiješati brašno sa gustinom i polovicom praška za pecivo. Dobro promješati smjesu da se sve poveže.
U pobrašnjeni lim uliti smjesu i staviti peći.
3.
Promješati sir s obje vrste šećera tako da nema grudica i lagano umjesati slatko vrhnje.
Nadjevom premazati ohlađeni kolač.
4.
preljev za torte napraviti prema uputi na poleđini vrećice.
Ja sam između najdeva i glazure namazala tanki sloj domaćeg džema od trešanja, pa to zalijala preljevom.
5.
Dobar tek! :)
Posluživanje:
Torta treba stajati preko noći u hladnjaku da sve očvrsne.
0 comments:
Post a Comment