Monday, October 30, 2017

UZ OVE SLANE ŠTRUDLICE UŽIVAT ĆETE U SVAKOM ZALOGAJU A IDEALNE I ZA DORUČAK

 

Sastojci
Za koru:
500 g brašna
100 g margarina
1 dl ulja
1 jaje
malo soli
1/2 paketića kvasca
1 dl mleka
1 kašičica šećera
Za fil:
200 g sitnog sira
1 žumance
1dl jogurta
ako je potrebno soli
Za premazivanje:
1 belance
malo susama



Priprema:
1.U decilitar mlake vode promešajte kašičicu šećera i kavasac. Ostavite da stoji desetak minuta. U plastičnu činiju pripremite sve ostale sastojke i dodajte nadošli kvasac. Zamesite testo i pokrijte krpom. Ostavite da stoji oko sat vremena na toplom.
2.Nadošlo testo premesite i podelite u dva manja dela, razvucite oklakijom što tanje. Sir, jogurt i žumance, dobro promešajte.
Razvučeno testo premažite polovinom fila.


3.Namazanu koru urolajte. Isto postupite i sa drugom polovinom testa i fila. Urolane štrudle premažite viljuškom umućena belanca i pospite susamom. Isecite na manje štrudlice.
4.Poređajte u namazan pleh i pecite oko 25 minuta na temperaturi od 250 stepeni. Pečene štrudlice izvadite iz rerne i prekrijte krpom par minuta.
Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.


Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design