Monday, November 6, 2017

RIJEŠITE SE HERPESA U SAMO DVA DANA – SVE ŠTO VAM TREBA, VEĆ IMATE U KUĆI!


Herpes je gadna pojava – a ako niste na godišnjem odmoru da biste se sakrili od ljudi u kući dok vam ne prođe, te morate ići na fakultet ili posao, onda se osjećate neprijatno. Izgleda ružno i definitivno odbojno.
Posebno postaje problem kad vam je izlazna večer i želite se dobro provesti!
Srećom, postoji nekoliko trikova uz koji možete ubrzati proces zacjeljivanja ranice i što prije se riješiti oralnog herpesa.
Nažalost, nijedan preparat, lijek ili trik neće pomoći da se zauvijek riješite herpesa, jer jednom kad se zarazite, virus ostaje u vašem tijelu skriven, dok se ponovo ne aktivira uslijed određenih faktora. Ti faktori mogu biti prehlada, stres, oslabljen imunitet… stoga redovno vježbajte i jačajte svoj imunitet da biste što duže odgodili njegovu reaktivaciju.




Kako se riješiti herpesa?
Simptomi koji ukazuju na to da će vam uskoro iskočiti herpes su peckanje ili svrab, obično na području gdje inače izbije herpes. Možete i primijetiti nekoliko sitnih plikova ili mjehurića. Čim primijetite simptome, a pogotovo sitne mjehuriće koji se upravo “spremaju” da izbiju još veći, odmah uzmite kocku leda i stavite direktno na područje. Kocku držite oko 10 min i ponavljajte postupak svaka 3-4 sata.To će spriječiti izbijanje herpesa.
Niste čitali:  Pripremite zemljište za zimu kako bi bilo plodno u proljeće !




Ukoliko je herpes ipak izbio, potrebno je služiti se toplijim sredstvima. Vrećica od crnog čaja je odlična za to. Napravite šolju čaja, popijte ako želite i onda uzmite toplu vrećicu koliko možete podnijeti i stavite na oko 15 minuta na ranicu.
Kasnije stavite malo obične paste za zube da se ranica brže osuši.
Ne zaboravite da perete ruke ako dotaknete ranicu (izbjegavajte to koliko možete) sapunom, a potrebno je i da održavate ranicu čistom.
Najbolje je ipak da potražite u apoteci balzam za usne protiv herpesa.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design