Mekane i sočne, mogu da se prirpeme i bez paradajza, samo naliti vode, a mogu se dodati i pred kraj šampinjoni, varijacije su razne, ali jedno je isto, parče mesa se topi u ustima.
Sastojci:
- 6 junećih šnicli
- 1 kašika suvog začina
- 3 kašike brašna
- 500 ml paradajz soka
- 300 ml vode
- 200 ml ulja
- peršunov list
- so i šećer
Priprema:
Šnicle izlupati pa utrljati suvi začin.
Ostaviti 10 minuta da odstoje.
Za to vreme zagrejati ulje.
Uvaljati svaku šniclu sa obe strane u brašno pa staviti da se peku, svaka strana po 5 minuta.
Pazite da vam vatre ne bude prejaka pa samo da zagoru.
Slažite šnicle u širu šerpu.
Kada završite sa pečenjem prelijte šnicle u šerpi sa uljem na kojem su se pekle.
Nalijte sok od paradajza i vodu, pa na srednju vatru polu poklopljeno ostavite da se krčka.
Kada voda ispari i tečnost se malo zgusne posolite i pošećerite, po prstohvat od svakog, soli možda dva, probajte.
Krčka se otprilike sat, sat ipo, zavisno od vatre, nemojte da vam bude prejaka, a ni pre slaba, ujednačena i u toku krčkanja prodrmajte povremeno šerpu levo – desno, da se ne bi šnicle zalepile za dno.
Na kraju pospite peršunovim listom i poslužite tople.
Uz ove juneće šnicle mi smo poslužili pečeni krompir iz rerne i rizi bizi.
Prijatno.
0 comments:
Post a Comment