Sunday, February 1, 2015

Slatko od jagoda


Sastojci:
  • 2kg jagoda
  • 2 kg šećera
  • 1 kašičica limuntusa
  • 1 šoljica vode
Priprema:
Jagodei šećer dobro promešati u šerpi u kojoj će se slatko kuvati.
Razmutiti vodu i limuntus i preliti preko
Ostaviti pokriveno da odstoji nekoliko sati.
Nakont tog vremena staviti šerpu na laganu vatru da provri, pa zatim još smanjiti na tihu.
U toku kuvanja skida se pena i šerpa se drma, nema mešanja, zato vatra mora biti baš slaba.
Ako pravite manju količinu od 2 – 3 kg jagoda onda se kuva sat vremena.
Najbolje posle 40 minuta izvaditi jednu kašičicu softa na tacnicu i ostaviti da se prohladi.
Tako ćete najbolje videti da li je slatko skuvano.
Vruće poklopiti krpom i ostaviti da se ohladi, pa tek onda sipati u tegle.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design