Friday, February 27, 2015

Torta za Božić

Jednostavno kremasta, čokoladna torta. Ovo je prava torta za početnike i one koji nisu vični pečenju kora i boje se da li će uspeti ili ne. Kupovni biskvit će poslužiti fantastično u ovom slučaju.

Kore su kupovne, 4 komada, kakao kore
Krem :
  • 1 l mleka
  • 100 gr gustina
  • 4 kašike šećera
  • 100 gr bele čokolade
  • 250 gr margarina
  • 100 g šećera u prahu

Priprema:
Pomešajte  šećer sa gustinom., pa dodajte malo hladnog mleka da umutite šećer i gustin.
Sipati preostalo mleko u šerpu , kad provri, smanjite temperaturu i dodajte mešavinu šećera i gustina, mešajući stalno dok se ne zgusne .
Sklonite sa vatre pa dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se ne otopi, pa ostavite da se ohladi.
Ulupajte margarin sobne temperature sa šećerom u prahu pa toj smesi dodavajte uz miksiranje ohladjen prvi krem.
Sve sastojke stavite na paru da se otapaju. Kad se otope i sve se sjedini stavite da se potpuno ohladi.
Stavite prvi list, pa  krem tako uradite i sa preostalim korama.
Na kraju, odgore poklopite četvrtom korom, pa po želji dekorišite, a i ne mora.
Ostavite par sati da odstoji kolač pa ga poslužite.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design