Sastojci za koru:
- 6 jaja,
- 150 g šećera,
- 150 gr brašna
- 90 gr putera,
- prstohvat soli
- marcipan 500 g
Glazura 1:
- 6 šoljica šećera u prahu,
- 3 kašike meda,
- 150 ml vode,
- 100 g mleka
- 50 gr čokolade tamne,
- 1 kašičica ekstrakta badema
Glazura 2:
- 400 gr bele čokolade,
- 2 kašike ulja
Još:
- džem od kajsija
Priprema:
Ulupajte belanca sa solju. Žumanca sa 4 kašike vode,pa dodajte brašno,rastopljeni puter i na kraju izmiksirana belanca,al lagano i mešajte varjačom.
Pecite testo u okruglom plehu na 170 stepeni. Pečen biskvit umotajte u vlažnu krpu i ostavite da se ksroz ohladi. Kad se ksroz ohladi premažite rastopljenim džemom od kajsija.
Pecite testo u okruglom plehu na 170 stepeni. Pečen biskvit umotajte u vlažnu krpu i ostavite da se ksroz ohladi. Kad se ksroz ohladi premažite rastopljenim džemom od kajsija.
Pecite ovako 4 kore sa istim postupkom.
Marcipan razvucite u veličinu biskvita,velika tepsija pa prebacite preko džema i isecite na kocke veličine 3x3cm. Marcipan stavljate preko džema na samo dve kore. Drugu koru isecite u krugove prečnika 3-4cm. Uzmite onda po dve kocke jednu sa marcipanom,drugu bez pa ih stavite jednu na drugu,tako da dole bude kora bez marcipana. Tako uradite i sa krugovima.
Kuvajte vodu sa šećerom u prahu i med. Kada se malo zagreje dodajte badem ekstrakt i čokoladu izlomljenu na male komadiće. Mešati dok se čokolada ne otopi.
Pre upotrebe ove glazure ostaviteje da se malo ohladi.
Neiskorištenu glazuru možete da ostavite u frižider i posle samo da je podgrejete.
Otopite belu čokoladu pa dodajte ulje i dobro sjedinite pa prelije pola kockica i pola kružića.
Pre upotrebe ove glazure ostaviteje da se malo ohladi.
Neiskorištenu glazuru možete da ostavite u frižider i posle samo da je podgrejete.
Otopite belu čokoladu pa dodajte ulje i dobro sjedinite pa prelije pola kockica i pola kružića.
Stavite kolačiće na roštilj ili rešetku od špotera pa ih ispolivajte glazurom.
Ukrasite sitnim šećernim cvetićima i detaljima.
Ukrasite sitnim šećernim cvetićima i detaljima.
0 comments:
Post a Comment