Sastojci
- 2 jaja
- 3 žlice Šećera ( kristal)
- 2 jogurta
- 16 žlica pšenično glatko brašno Podravka
- prstohvat soli
- 1 Vanilin šećer Dolcela
- 1 prašak za pecivo Docela
- naribana korica jednog limuna
- 1 / 2 l. ulja za prženje
Priprema
1.Dobro istući jaja, šećer, vanilija šećer, jogurt, dodati brašno s praškom za pecivo. I mutiti dok smjesa ne postane jednolična.
2.Staviti dublju posudu s uljem na štednjak da ulje uzavre.
Kad ulje uzavre, smanjiti temperaturu. Pomoću žlčice stavljati tijesto u vruće ulje. Fritule su gotove kad požute sa svih strana. Izvaditi ih iz ulja. Posuti šećerom u prahu ( ja nisam, a vi kako hoćte, ja jednostavno ne volim šećer u prahu )
Posluživanje
U orignal receptu idu i grožđice ali mi ih ne volimo pa nisam stavljala. Ide 10 dag. grožđica 1 dcl. vode 1 žlica ruma ili rakije i u toj miješavini se moče grožđice 5 - 10 minuta
IZVOR: www.coolinarika.com
0 comments:
Post a Comment