Sastojci
- 1 kom tikvica
- 1 kom mrkva
- 4-5 kom krompir
- 4-5 prepelicja jaja ili 1-2 kokosja
- mladi sir
- sir Gouda
- Vegeta, sol, vlasac
- Maslinovo ulje
Priprema
1.Upalite pećnicu na 180-200°. Operite povrce.
Ogulite krompir i mrkvu. U posudu izrendajte 3-4 krumpira i iscijedite mu sok koji pusti. Posolite ga i stavite vegete. Dodajte zlicicu mladog (zrnatog ili za mazanje) sira, jaje i izmjesajte.
2.Malo namazite kalupe i uokvirite iznutra mjesavinom rendanog krompira. U drugu posudu izmjesajte sastojke kojima ce se puniti kalupici.
3.Stavite npr. mladi sir, vlasac i komadice tikvice. Mozete tikvicu sjeci na trake po duzini i zarolati ih, izmedu stavljati komadice mrkve izrezane na tanko. Izrezite sami krompir na tanko pa izmedu dodavajte mrkvu ili mladi sir...kombinacija je po volji. Punjene malo postropite maslinovim uljem i pospite vegetom i vlascem.
4.Stavite peci na donji dio pećice da se i rendani krompir u kalupu pravovremeno ispece. Pece se dobrih 45 min. Servirajte uz svjezi mladi sir, suhe nareske.. *Kalupice mozete dopuniti komadicima sunke ili speka, a vrh prekriti sirom ili parmezanom
5.Uzivajte :)
IZVOR: www.coolinarika.com
0 comments:
Post a Comment