Tiramisu znaci "cheer me up", tj. razveseli me. Razveselite se!
Sastojci
- 1 pakovanje piskota
- 600 g krem sira
- 250 ml slatkog vrhnja
- 1 puding od vanilije
- 7 zlica secera
- 1 vanili secer
- 0.5 l mlijeka
- 2 vrecice zelatine u prahu
- kava, rum, kakao
Priprema
1.Skuhati puding u mlijeku, skupa sa secerom. Zelatinu pustiti da nabubri prema uputama s vrecice, zatim ju kratko zagrijati u mikrovalnoj da se otopi (ne smije provriti) i umijesati ju u vruci puding.
Puding stalno povremeno mijesati da se ne stvori kozica.
2.Istuci slatko vrhnje i zasebno izmiksati sir s vanili secerom.
3.U sir prvo dodati puding sa zelatinom, a zatim tuceno slatko vrhnje.
4.Dno kalupa za tortu obloziti piskotama umocenim s gornje strane u kavu sa zlicom ruma.
5.Suhe piskote poslagati okomito po unutrasnjem rubu kalupa.
6.U kalup izliti kremu. Poravnati i ostaviti u hladnjau 3 sata.
7.Prije posluzivanja, skinuti obruc kalupa i posipati tortu kakaom.
IZVOR: www.coolinarika.com
0 comments:
Post a Comment