Monday, April 17, 2017

MINJON TORTA


POTREBNO JE:
ZA KORE: 
15 belanaca,
450 g šećera,


3 kašike brašna,
200 g oraha,
200 g pečenih lešnika,
200 g pečenih badema.

ZA FIL:
15 žumanaca,
15 kašika šećera,
100 g čokolade,
300 g maslaca,
6 kašika ulja i
200 g čokolade za glazuru.

PRIPREMA:
Umutite penasto pet belanaca, dodajte 150 grama šećera i na kraju pažljivo umešajte mlevene orahe i kašiku brašna, pa pecite koru u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta.

U drugu koru umesto oraha stavite mlevene lešnike, a u treću mlevene bademe. Za fil na pari kuvajte žumanca i šećer, pa kada se zgusne dodajte čokoladu. Ohlađeni fil izmešajte s umućenim maslacem. Filujte najpre koru s orasima, pa s bademima i na kraju s lešnicima. Tortu sa svih strana premažite filom, pa odozgo prelijte čokoladnom glazurom, a stranice ukrasite mlevenim grilijašem ili seckanim lešnicima.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design